T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / BAŞİSKELE - Bahçecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ELEKTRİK - ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI

ELEKTRİK - ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI

TARİHÇESİ

2003-2004 Eğitim Öğretim yılında Bahçecik Çok Programlı Lisesi altında açılan Telekomünikasyon Bölümü, 2006-2007 Eğitim Öğretim yılında Bahçecik Endüstri Meslek Lisesi adıyla ve MEGEP kapsamında Elektrik - Elektronik Teknolojileri Alanı olarak eğitime devam etmektedir.

 KADROMUZ VE FİZİKİ DURUM

Elektrik - Elektronik Teknolojileri Alanı kadrosunda; 1 alan şefiyle beraber toplam  5 kişi bulunmaktadır.

Alanımızda 4 adet elektrik – elektronik laboratuvarı bulunmaktadır.

 

ALANIN TANIMI

Elektrik - Elektronik Teknolojisi Alanı altında yer alan dalların yeteneklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

 ALANIN AMACI

 

Elektrik - Elektronik Teknolojisi Alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

ALANIN ALTINDA EĞİTİM VEREN DALLARIMIZ

 

HABERLEŞME SİSTEMLERİ

 

TANIMI: Haberleşme sistemleri elemanları; telekomünikasyon alanında, cep telefonu teknik servislerinde, binalarda ve yüksek yerlerde sistem kurulumu üzerine çalışırlar.

 İŞ BULMA İMKÂNLARI

 Haberleşme sistemleri teknik elemanı, değişik büyüklükteki kamu veya özel şirket, fabrika ve konutlarda haberleşme sistemleri kurmakta, kurulan haberleşme santralinin ve tesisatının bakım ve onarımını yapmakta, telefon makinelerini onarmaktadır. Büyük ölçekli işletmeler ve resmi kurumlardaki elektromekanik santrallerin ekonomik ömrünü tamamlaması ve küçük-orta ölçekli işletmelerde uygun maliyet, kolay kurulum ve kullanım kolaylıkları gibi nedenlerle gerek büyük ve gerek orta ölçekli işletmelerde mesleğin istihdam durumu giderek genişlemektedir. Cep telefonlarının yaygınlığı ile teknik bakım ve servis işlemleri için sektördeki eleman ihtiyacı artmaktadır.

 GÖRÜNTÜ VE SES SİSTEMLERİ

 

TANIMI: Işık ve seslendirme sistemlerinin montaj bakım ve onarımına ilişkin işlemleri, radyo, CRT televizyon, LCD, Led, plazma televizyon, video, müzik seti, ev sinema sistemleri, CD-DVD player, kamera arıza ve bakımına ilişkin işlemleri, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli eleman yetiştiren daldır.

 

İŞ BULMA İMKÂNLARI

 

Görüntü ve ses sistemleri teknik elemanı, teknik servislerde, cihazların üretiminin yapıldığı fabrikalarda, bu sistemlerin yaygın olarak kullanıldığı büyük ölçekli firmaların teknik departmanlarında çalışabilir veya iş yerini açabilir. Bazen arızayı cihazın bulunduğu yerde mühadele gerektiğinden, kişi bulunduğu kent veya kazalarda hareket halindedir. İşin değişik mekânlarda yapılması hareketlilikten ve değişiklikten hoşlanan kimselere ilginç gelebilir

 

ENDÜSTRİYEL BAKIM VE ONARIM

 

TANIMI: Amacı, fabrikalardaki sistemler üzerine bakım ve onarım elemanı yetiştirmektir. Bu dalda temel elektrik-elektronik bilgisi, endüstriyel(güç) elektronik, otomatik kumanda, plc, dijital elektronik, pnömatik, hidrolik konularında eğitim verilmektedir.

 

İŞ BULMA İMKÂNLARI

Tüm fabrikalar ve onlara hizmet veren firmalarda iş olanakları vardır. Dal isminden de anlaşılacağı gibi geniş uygulama alanına sahip olduğundan iş olanakları da çok geniştir.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.10.2017 - Güncelleme: 25.09.2023 09:57 - Görüntülenme: 11164
  Beğen | 5  kişi beğendi