T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / BAŞİSKELE - Bahçecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ÇOCUK GELİŞİMİ VE GELİŞİMİ ALANI

 TARİHÇESİ 

 2003-2004 Eğitim Öğretim yılında Bahçecik Çok Programlı Lisesiadıyla Çocuk Gelişimi Bölümü, 2006-2007 Eğitim Öğretim yılında Bahçecik Endüstri Meslek Lisesi adıyla ve MEGEP kapsamında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Teknolojileri Alanı olarak eğitime devam etmiştir.

              

                       KADROMUZ VE FİZİKİ DURUM

 

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı kadrosunda 1 alan şefi, 3 çocuk gelişimi öğretmeni olmak üzere 4 kişi bulunmaktadır.

                      ALANIMIZDA AÇILMIŞ OLAN DALLARIMIZ

 

ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ : Serbest zaman etkinliği. Yemek saati, uyku saati ve oyun etkinlikleri mezuniyet töreni. Bu alan altında ayrıca bakıcı annelik ve yardımcı elemanlık meslekleri de bulunmaktadır.

 

                 MESLEK ELEMANLARINDA ARANAN ÖZELLİKLER

 

Okul öncesi eğitim kurumlarında öğretmen yardımcı olmak isteyenlerin; alan bilgisine sahip görme, işitme problemi olmayan Türkçeyi doğru kullanan, görgü kurallarını bilen ve uygulayan, fiziksel ve ruhsal yönden sağlıklı olan, el ve parmaklarını ustalıkla kullanabilen, yaratıcı, araştırıcı, gelişime açık, iletişim becerisine sahip, ekip çalışmasına uygun, hoşgörülü, iş disiplinine sahip, planlı, organizasyon yapabilen, pratik, problem çözme becerisine sahip, sabirli kimseler olmaları gerekir. Bu elemanlarn ayrıca çocuğun kişisel özelliklerinin ve yeteneklerinin ortaya çıkmasına yardimcı olması gerekir.

 

                  ALANIN ALTINDA YER ALAN MESLEKLER

 

OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ : 0-6 yaş çocuklarının tüm gelişim alanlarını ve özelliklerini tanıyan, plan ve uygulama yapma, yaparak ve yaşayarak öğrenme, mesleki alanda araç- gereç kullanma konusunda yeterli; insan ilişkileri ve iletişim, problem çözme, çocukları tanıma teknikleri, organizasyon yapma bilgi ve becerisine sahip, teknolojik gelişmeleri izleme, çocuk hastalıkları ve sağlığı konusunda bilgili, özel eğitim gerektiren çocukların bakım ve eğitimine yardımcı olma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

 

                      EĞİTİM VE KARİYER İMKANLARI

 

Anadolu Kız Meslek Liseleri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanından mezun olanlar, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, GörmeEngelliler Öğretmenliği, Zihinsel Özürlüler Öğretmenliği, Üstün Zekalılar Öğretmenliği, Sosyal Hizmetler Yüksek Okulu bölümlerini tercih edebilirler. Lisans eğitim süresi4 yıldır. Ayrıca, Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Liselerinde Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanından mezun olanlar, istedikleri taktirde, Çocuk Gelişimi ön lisans programına sınavsız geçiş için başvurabilirler.

Gereken koşullara sahip oldukları taktirde yerleştirilebilrler. Çocuk gelişimi ve Eğitimi bölümünden mezun olanların, özel okullar ve devlet okullarında okul öncesi eğitim kurumlarında, çocuk kütüphanelerinde, Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Liselerinde çalışma olanağı vardır. Bu bölümden mezun olanlar hastanelerin çocuk oyun odalarında, oyuncak sanayisinde, ana çocuk sağlığı merkezlerinde fiziki ve ruhsal gelişimin izlenmesinde danışman, televizyon ve radyo çocuk program yapımcısı, çocuk kitapları hazırlama danışmanı olarak çalışabilirler. İsteyen öğrenciler üniversitelerde lisansüstü eğitim alabilirler.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.10.2017 - Güncelleme: 25.09.2023 10:03 - Görüntülenme: 11350
  Beğen | 9  kişi beğendi