KOCAELİ / BAŞİSKELE - Bahçecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Erasmus+KA1 Yurtdışı Öğrenci Stajı Veli Bilgilendirme Toplantısı

Saygıdeğer velilerimiz;

Okulumuz, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus Akreditasyonu kapsamında Erasmus+ KA1 Bireylerin öğrenme hareketliliği(öğrenci staj hareketliliği) gerçekleştirecektir. Bu hareketlilik ile öğrencilerimiz yurt dışındaki kurumda 30 gün Nesnelerin İnterneti konusu üzerine staj yapacaktır.

Bu kapsamda okulumuz Bilişim Teknolojileri ve Elektrik-Elektronik Teknolojileri alanlarından

• 10.sınıftan 1 asil+1 yedek
• 11.sınıftan 3 asil +3 yedek
• 12.sınıftan 1 asil + 1 yedek

öğrenci seçimi yapılacaktır.

Yurtdışında öğrencilerimize okulumuzdan 1 öğretmen refakat edecektir. Yurt dışı staj süresince seyahat ve sağlık sigortası, ulaşım, beslenme,konaklama vb. masrafları Türkiye Ulusal Ajansı tarafından karşılanacaktır. Burada önemli olan konu ise yurt dışındaki staj eğitimine katılmak isteyen öğrencilerimizin iletişim sorunu yaşamamaları için İngilizce bilmeleri şarttır. Bu nedenle okulumuz Gölcük American Life Yabancı Dil Eğitim Merkezi ile görüşmüş ve indirim hakkı almıştır. Kurs merkezi ücretleri 1 kur için 750TL dir.(Sadece bu kurs ücreti velilerimize aittir.)

Öğrenci seçimleri öğrenci seçim komisyonu tarafından aşağıdaki seçim kritelerine göre yapılacaktır.

 Mülakat değerlendirmesi
 Herhangi bir disiplin suçu olmaması
 Dil seviyesi ölçümü için yapılacak olan yabancı dil sınavından yeterli puanı almış olması
 Mesleki bilgi ve becerisinin ölçümü için yapılacak Mesleki Yeterlilik sınavından yeterli puan (min 60) almış olması
 Akademik başarı ortalaması 60'ın üstünde olması
 E-twinning, Tübitak vb projelerde yer almış olması
 Meslek derslerinde başarılı olması
 Okuldaki tüm öğretmenlerin onayı alınarak, öğrencinin uyumlu ve kurallara riayet eden bir öğrenci olması
 Başiskele İlçe MEM tarafından verilen ISG eğitimi sonunda yapılan sınav sonucu sertifika almaya hak kazanmış olması

Öğrenci seçim komisyonu:

• Okul Müdürü - Zeynel Abidin KAYIŞ
• Müdür yardımcısı - Ebru DERELİ
• Proje ekibi - Ayten Bölükbaşoğlu, Ayşe ŞENTÜRK, Selma RAGIPOĞLU, Taner RAGIPOĞLU, Pınar KOTAN, Sibel NALBANT, Lütfi BİÇER
• İngilizce öğretmeni - Nilgün ŞENSES, Canan ÇOBAN
• Rehber öğretmen- Ayten KAYA, Didem ERTAŞ
• Alan şefleri - Bilişim Tek Alan Şefi: Erkan ALKIŞ, Elektrik-Elektronik Alan Şefi: Lütfi BİÇER

Yukarıda bahsettiğimiz konular ve proje detayları ile ilgili 12 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00 'da okulumuz konferans salonunda velilerimize yönelik bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Öğrencisinin projede yer almasını isteyen velilerimizi toplantıya bekliyoruz.

Yayın: 09.07.2021 - Güncelleme: 09.07.2021 14:01 - Görüntülenme: 502