BAHÇECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
BESLENME DOSTU OKUL PLANI
AMAÇ : Sağlıklı beslenmeyi ve hareketli yaşamı, yaşam tarzı haline getirebilmiş bireyler yetiştirmek, |
HEDEFLER : 1.Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konusunda duyarlılık oluşturmak, 2.Doğru beslenme alışkanlıkları kazandırmak, 3.Yeterli ve dengeli beslenmenin önemini kavratmak, 4. Yanlış beslenmenin yol açabileceği hastalıklar konusunda bilgilendirmek, 5. Sporu, yaşamlarının bir parçası haline getirebilmelerini sağlamak, |
YAPILACAK ETKİNLİKLER |
UYGULAMA ZAMANI |
AÇIK HEDEF UYGULANDI MI? |
|
EVET |
HAYIR |
||
1.Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibinin Kurulması. 2.Beslenme Dostu Okul Çalışma Planının Hazırlanması. 3.Kantin Denetleme Ekibinin Oluşturulması. 4. Beslenme Dostu Okul Çalışmaları İçin Öğrenci Temsilcilerinin Seçilmesi. 5.Teşvik Edici Öğretmenlerle Sahil Yürüyüş Organizasyonu.
|
KASIM 2019 |
|
|
1.Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam ile İlgili Bilgilendirme Panosunun Oluşturulması 2.Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam İle İlgili Afiş, Poster ve Broşürlerin Hazırlanması. 3.Okuldaki Tüm Öğrencilerin Boy ve Kilolarının Tespit Edilmesi, Beden Kitle İndekslerinin Hesaplanarak Veliler ile Paylaşılması. 4.14 Kasım "Dünya Diyabet Günü" İle İlgili Pano ve Etkinliklerin Düzenlenmesi. Sınıflardaki akıllı tahtalara sunumların yüklenerek öğrencilere izletilmesi. 5. Okul Kantinin Denetlenmesi.
|
ARALIK 2019 |
|
|
1.Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Konusunda Öğrencilere Sağlık Bilgisi, Biyoloji, Beden Eğitimi ve Rehberlik Derslerinde Bilgilendirme Çalışmalarının Yapılması. 2.El Hijyeni ile İlgili Afişlerin Uygun Yerlere Asılması. El Hijyeni ile İlgili Öğretmenler tarafından farkındalık oluşturulması. 3. Okulun internet sayfasında "Beslenme Köşesi" bölümünün oluşturulması 4. Masa Tenisi Takımının oluşturulması 5. Okul Kantinin Denetlenmesi. 6. Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşamı 7.Öğrencilerle Teşvik Edici Yürüyüş Organizasyonu.
|
ARALIK 2019 |
|
|
1."Sağlıklı Beslenme " konulu seminerin düzenlenmesi 2. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Belediye, İl Özel İdaresi, İL Sağlık/Halk Sağlığı Müdürlükleri ile Okul çevresinde hizmet veren kuruluşların desteği ile (diyetisyen ve gıda mühendislerinin) öğrencilere seminer düzenlenmesi girişimlerinde bulunulması. 3.Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşamı Konu Alan Münazaraların Sınıf Ortamında Uygulanması. 4.Okul Kantinin Denetlenmesi.
|
OCAK 2019 |
|
|
1.Risk Grubundaki (Zayıf, Şişman ve Obez) Öğrencilere Bilgilendirme Yapılarak Örnek Beslenme Planlarının Verilmesi. 2.Risk Grubundaki (Zayıf, Şişman ve Obez) Öğrencilere Bilgilendirme Yapılarak Örnek Hareketlerin Yaptırılması. 3.Okul Kantinin Denetlenmesi 4.Kantine Sağlıklı Besinlerle ilgili görsel resimler astırmak.
|
ŞUBAT 2019 |
|
|
1.22 Mart "Dünya Su Günü" İle İlgili Etkinlik ve Panoların Düzenlenmesi. 2."Sağlıklı Lezzetler" Konulu Etkinliğin Düzenlenmesi. 3. Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibi tarafından belirlenecek bir tarihte "Meyve Günü" etkinliğinin yapılması. 4. Risk Grubundaki (Zayıf, Şişman ve Obez) Öğrencilerin velilerine sms,mail vb yollarla ulaşarak diyetisyene gitmeleri konusunda yönlendirmek. 5.Okul Kantininin Denetlenmesi
|
MART 2019 |
|
|
1.Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konulu resim yarışmasının düzenlenmesi. 2. 7 Nisan Kanser Haftası etkinliklerinin ( Beslenme ile kanser arasındaki ilişki üzerinde durulacak) yapılması 3.07- 13 Nisan" Dünya Sağlık Haftası" İle İlgili Etkinlik ve Panoların Düzenlenmesi. 4. Abur cuburlar hakkında bilgilendirme( özellikle çiğ köfte, cips ve kolaya dikkat çekilecek) 5.Sınıflar Arası Voleybol Turnuvasının Düzenlenmesi. 6.Okul Kantininin Denetlenmesi |
NİSAN 2019 |
|
|
1.Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşamı Teşvik Edici Yürüyüş ve Piknik Organizasyonu. 2.10 Mayıs "Dünya Sağlık İçin Hareket Et" Gününün Kutlanması 3.Sağlık için doğa yürüyüşü yapılması 4. 9.Sınıflar Arası Futbol Turnuvasının Düzenlenmesi. 5.Okul Kantininin Denetlenmesi 6.Ramazan Ayı Sağlıklı Beslenme 7. 22 Mayıs Dünya obezite günü nedeniyle "Kendimi abur cubur dan uzak nasıl tutabilirim" etkinliği düzenlemek.
|
MAYIS 2019 |
|
|
1.Yapılan Çalışmaların Değerlendirilmesi.
|
HAZİRAN 2019
|
|
|
Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibi
Ebru DERELİ Didem ERTAŞ Bülent USTA Hülya ALKAY
Müdür Yrd. Rehber Öğrt. Beden Eğt. Öğrt. Görsel Sanatlar Öğrt.
Meltem CANSEVDİ Ayşe ŞENTÜRK Z. Binnur POLATER Melahat HAMER Ahmet AYCAN
Matematik Öğrt. Bilişim Teknolojileri Öğrt. Çocuk Gelişimi Öğrt. Okul Aile Birl. Başk. Kantin İşletmecisi
Zeynel Abidin KAYIŞ
Okul Müdürü