Beslenme Dostu Okul Planı

BAHÇECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

BESLENME DOSTU OKUL PLANI

AMAÇ :  Sağlıklı  beslenmeyi  ve hareketli yaşamı,  yaşam tarzı haline getirebilmiş bireyler yetiştirmek,

HEDEFLER :    1.Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konusunda duyarlılık oluşturmak,

2.Doğru beslenme alışkanlıkları kazandırmak,

3.Yeterli ve dengeli beslenmenin önemini kavratmak,

4. Yanlış  beslenmenin  yol açabileceği hastalıklar konusunda bilgilendirmek,

5.  Sporu, yaşamlarının bir parçası haline getirebilmelerini sağlamak,

YAPILACAK ETKİNLİKLER

UYGULAMA ZAMANI

AÇIK HEDEF UYGULANDI MI?

EVET

HAYIR

1.Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibinin Kurulması.

2.Beslenme Dostu Okul Çalışma Planının Hazırlanması.

3.Kantin Denetleme Ekibinin Oluşturulması.

4.  Beslenme Dostu Okul Çalışmaları İçin Öğrenci Temsilcilerinin Seçilmesi.

5.Teşvik Edici Öğretmenlerle Sahil Yürüyüş Organizasyonu.

KASIM 2019

1.Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam ile İlgili  Bilgilendirme Panosunun Oluşturulması

2.Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam İle İlgili  Afiş, Poster ve Broşürlerin Hazırlanması.

3.Okuldaki Tüm Öğrencilerin Boy ve Kilolarının Tespit Edilmesi, Beden Kitle İndekslerinin Hesaplanarak Veliler ile Paylaşılması.

4.14 Kasım "Dünya Diyabet Günü"  İle İlgili Pano ve Etkinliklerin Düzenlenmesi. Sınıflardaki akıllı tahtalara sunumların yüklenerek öğrencilere izletilmesi.

5. Okul Kantinin Denetlenmesi.

ARALIK 2019

1.Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Konusunda Öğrencilere Sağlık Bilgisi, Biyoloji, Beden Eğitimi ve Rehberlik Derslerinde Bilgilendirme Çalışmalarının Yapılması.

2.El Hijyeni ile İlgili Afişlerin Uygun Yerlere Asılması.

El Hijyeni ile İlgili Öğretmenler tarafından  farkındalık oluşturulması.

3. Okulun internet sayfasında "Beslenme Köşesi" bölümünün oluşturulması

4. Masa Tenisi Takımının oluşturulması

5. Okul Kantinin Denetlenmesi.

6. Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşamı

7.Öğrencilerle Teşvik Edici Yürüyüş Organizasyonu.

ARALIK 2019

1."Sağlıklı Beslenme " konulu seminerin düzenlenmesi

2. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Belediye, İl Özel İdaresi, İL Sağlık/Halk Sağlığı Müdürlükleri ile Okul çevresinde hizmet veren kuruluşların desteği ile (diyetisyen ve gıda mühendislerinin) öğrencilere seminer düzenlenmesi girişimlerinde bulunulması.

3.Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşamı Konu Alan Münazaraların Sınıf Ortamında Uygulanması.

4.Okul Kantinin Denetlenmesi.

OCAK 2019

1.Risk Grubundaki  (Zayıf, Şişman ve Obez) Öğrencilere Bilgilendirme Yapılarak Örnek Beslenme  Planlarının Verilmesi.

2.Risk Grubundaki (Zayıf, Şişman ve Obez) Öğrencilere Bilgilendirme Yapılarak Örnek Hareketlerin Yaptırılması.

3.Okul Kantinin Denetlenmesi

4.Kantine  Sağlıklı Besinlerle ilgili görsel resimler  astırmak.

ŞUBAT 2019

1.22 Mart "Dünya Su Günü"  İle İlgili Etkinlik ve Panoların Düzenlenmesi.

2."Sağlıklı  Lezzetler"  Konulu  Etkinliğin Düzenlenmesi.

3. Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibi tarafından belirlenecek bir tarihte "Meyve Günü" etkinliğinin yapılması.

4. Risk Grubundaki (Zayıf, Şişman ve Obez) Öğrencilerin  velilerine  sms,mail vb yollarla ulaşarak diyetisyene gitmeleri konusunda yönlendirmek.

5.Okul Kantininin Denetlenmesi

MART 2019

1.Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konulu resim yarışmasının düzenlenmesi.

2. 7 Nisan Kanser Haftası etkinliklerinin ( Beslenme  ile kanser arasındaki ilişki üzerinde durulacak) yapılması

3.07- 13 Nisan" Dünya  Sağlık Haftası" İle İlgili Etkinlik ve Panoların Düzenlenmesi.

4. Abur cuburlar hakkında bilgilendirme( özellikle çiğ köfte,  cips ve kolaya dikkat çekilecek)

5.Sınıflar Arası Voleybol Turnuvasının Düzenlenmesi.

6.Okul Kantininin Denetlenmesi

NİSAN 2019

1.Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşamı

Teşvik Edici  Yürüyüş ve Piknik Organizasyonu.

2.10 Mayıs "Dünya Sağlık İçin Hareket Et" Gününün Kutlanması

3.Sağlık için doğa yürüyüşü yapılması

4. 9.Sınıflar Arası Futbol Turnuvasının Düzenlenmesi.

5.Okul Kantininin Denetlenmesi

6.Ramazan Ayı Sağlıklı Beslenme

7. 22 Mayıs Dünya obezite günü nedeniyle "Kendimi abur cubur dan uzak nasıl tutabilirim" etkinliği düzenlemek.

MAYIS 2019

1.Yapılan Çalışmaların Değerlendirilmesi.

HAZİRAN 2019

Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibi

Ebru DERELİ                 Didem ERTAŞ                                        Bülent USTA                                           Hülya ALKAY

Müdür Yrd.                    Rehber  Öğrt.                                      Beden Eğt. Öğrt.                                Görsel Sanatlar Öğrt.

Meltem CANSEVDİ             Ayşe ŞENTÜRK                Z. Binnur POLATER          Melahat HAMER                         Ahmet AYCAN

Matematik Öğrt.         Bilişim Teknolojileri  Öğrt.      Çocuk Gelişimi  Öğrt.       Okul Aile Birl. Başk.                    Kantin İşletmecisi

Zeynel Abidin KAYIŞ

Yayın: 13.12.2019 - Güncelleme: 13.12.2019 12:41 - Görüntülenme: 626