20 KELİME 1 HİKAYE

2020-2021 Eğitim Öğretim yılında okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Hazel Yılmaz KIYIKCI tarafından yürütülen 20 Kelime 1 Hikaye adlı eTwinning projesi Şubat- Mayıs ayları arasında yürütülecektir.

Projemizde Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı 10. ve 11. sınıf öğrencileri yer almaktadır.

''20 KELİME 1 HİKAYE '' projesi ile öğrencilerimizin düşünce , hayal gücü ve yaratıcılıklarını kullanarak kendi hikayelerini yazmaları amaçlamaktadır. Ayrıca öğrencilerimizin toplumsal yaşamımızın temel yapısını oluşturan milli , manevi , sosyal , ahlaki ve kültürel değerlerimizi yansıtan sevgi, saygı adalet, yardımlaşma ,doğruluk,dürüstlük, sorumluluk ,güven, öz güven , hoşgörü alçak gönüllülük ,empati , kanaatkarlık , çalışkanlık , sabır ,barış gibi değerlerimizle ilgili farkındalığa varmasını sağlamaktadır.

Proje Ortaklarımız ; Bursa Zübeyde Hanım MTAL,Bursa Osmangazi İMKB MTAL, Bursa Necatibey MTAL, Balıkkesir Gönen MTAL , Aydın Efeler Zübeyde Hanım MTAL, İstanbul Pendik Rauf Denktaş MTAL, Ankara ETimesgut Fatma Hacı Hüseyin Akgül MTAL , Kayseri Celal Bayar MTAL, Bursa Nilüfer Feriha Uayar MTAL.

PROJE TANITIM VİDEOSU

TANIŞMA WEBİNARI YAPILDI

2020-2021 Eğitim Öğretim yılında okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Hazel YILMAZ KIYIKCI tarafından yürütülen 20 Kelime 1 Hikaye adlı eTwinning projemizin tanışma webinarı 23.01.2021 tarihinde yapıldı. Toplantı gündem maddeleri doğrultusunda kararlar alındı. Proje çalışma planı gözden geçirildi.

"20 KELİME 1 HİKAYE" PROJESİ ÇOCUK HİKAYE YAZARLARI İLE SÖYLEŞİ ETKİNLİKLERİ

11-03-2021

'20 Kelime 1 Hikaye' eTwinning Projemizin 1 Mart 2021 tarihinde saat 20.00 de ilk konuğu Uzm. Ayşe TURLA olacaktır.
Uzman Ayşe TURLA 1986 yılında Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi ve Okul öncesi Eğitimi Ana bilim dalından mezun oldu. İki buçuk yıl Eskişehir Çifteler Kız Meslek Lisesinde Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeliği, iki buçuk yıl da Milli Eğitim Bakanlığı Kız teknik Yüksek Öğretim Genel Müdürlüğü Ders Kitapları ve Teknik Yayınlar şubesinde görev yaptı. 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Eğitimi Bölümü'nde Mastar çalışmasını tamamladı. 1991-2011 tarihleri arasında mezun olduğu Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı ve emekli oldu. Halen danışmanlık, eğitim ve yayın çalışmaları devem eden Uzm. Ayşe TURLA'nın, bir çok alan yayını, eğitici oyuncak ve çocuk kitapları bulunmaktadır.
 Bu Kitaplardan bazıları ;
Zürafa Okula Hazırlanıyor
Bu Gürültüde Ne?
Üç Küçük Civ Civ
Ağzı Kokan Ejderha Masalı
Mutluluk Nedir ?
Ama Bunu Ben Yapmadım.( Bir Dedektiflik Hikayesi)

Söyleşi Konumuz ; Çocuk Kitaplarının Özellikleri Nasıl Olmalı.

14-04-2021

Yayın: 11.03.2021 - Güncelleme: 14.04.2021 10:16 - Görüntülenme: 1495